Oligoelements, els nostres amics a l’hivern

En castellano

El canvi brusc de temperatures i la falta de vestimenta adequada fa que sigui un moment idoni per a una baixada de les defenses i sobrevinguin els molests refredats. Hi han diverses formes de prevenir i/o tractar-los d’una forma natural. Des de cuidar l’alimentació, que ha de ser variada i amb abundants cítrics, a utilitzar diferents tractaments. En aquest cas haurem de mirar com fer-ho amb oligoelements.

Els oligoelements són aquells minerals que es troben en els éssers vius en concentracions (molt petites) inferiors a 1 mg/Kg. de pes corporal. Són essencials, igual que les vitamines, per al bon funcionament de tot l’organisme.

Per prevenir no hi ha res com augmentar i potenciar les nostres defenses. Si volem modular el sistema immunitari amb oligoelements utilitzarem el coure-or-plata. La plata té propietats antisèptiques i antiinflamatòries; l’or té propietats inmunomoduladores i el coure té una propietat antiinflamatòria i una activitat bacteriostàtica enfront dels gèrmens que creen les infeccions ORL.

Una vegada que ja estem constipats podem atacar el problema de diverses maneres, una seria prenent coure conjuntament amb vitamina C, però si tenim infeccions de repetició llavors hauríem de prendre manganès-cobri. El manganès té la propietat d’inhibir la secreció de la histamina i actua sobre les al·lèrgies.

Cal tenir en compte sempre que abans de començar qualsevol tractament cal consultar amb un especialista perquè ens indiqui quin és el més indicat en cada cas.

Publicat a:
  • El Tot Granollers
  • Revista de Ripollet
  • Molletana
  • Fòrum AD
  • Tot Sant Cugat
By | 2017-03-02T12:10:22+00:00 octubre 7, 2010|Català|0 Comments

About the Author:

Importante: Por cuestiones legales y éticas no puedo en ningún caso dar respuesta vía e-mail a personas que no sean pacientes sobre: recetas, posologías, hacer valoraciones y mucho menos dar diagnostico alguno. Para cualquier otra duda o comentario, estaré encantada de poder ayudarte.
X