Reflexologia podal

En castellano

És un massatge relaxant o per contra de relaxant té ben poc?. És un tractament de bellesa o de salut?. Hi ha contraindicacions, efectes secundaris, casos prohibits?. Realment per a què serveix?. Està indicat per un nadó, una dona embarassada, un ancià…?

La reflexoteràpia com a tal és una teràpia, això vol dir que la seva funció és estrictament recuperar o restablir la salut, per la qual cosa queda totalment descartat el seu tractament per qüestions de bellesa, és clar, si entenem que el sobrepès està dins de l’àmbit de la salut.

Les sessions poden durar depenent de la dolència del pacient des de 30 minuts fins a una hora, el tractament sol començar amb un primer massatge relaxant de contacte que no sobrepassa els 10 minuts per peu.

Després es fa una valoració global de tots dos peus, buscant les zones on es trobin dipòsits (zones amb petits embalums o sensació de formigueig sota la pell, que poden o no ser dolorosos).

Una vegada localitzats, es comença a manipular primer un peu i després l’altre. El normal és estar 5 minuts per zona (on es trobin els dipòsits), a més zones amb dipòsits més durarà la sessió.

L’objectiu és, a través del massatge, desfer aquests dipòsits, desencadenar un estímul en les fibres sensitiu nervioses del “dipòsit” i provocar el que es diu un “potencial d’acció” ((PA) canvi de polaritat en la cèl·lula). Les cèl·lules posseeixen en el seu interior una càrrega elèctrica de

-70 mV (milivoltis), en comparació del mitjà extracel·lular. Aquesta ha de passar a ser una càrrega elèctrica positiva de +45 mV. Això només passa en les cèl·lules del peu no en les de l’òrgan, segons estudis realitzats per Dr. Jesús Manzanares.

Això pot fer que el massatge no resulti del tot satisfactori arribant a ser en alguns casos dolorós o molest sobretot a l’inici de la sessió, a mesura que passen els minuts es va corregint i en la majoria de casos desapareixen les molèsties. Això depèn molt de cada persona. El que és del tot incorrecte és pensar que una sessió de reflexologia podal és un massatge relaxant, si això és el que busques no li demanis al teu massatgista una reflexo, indica-li que el que vols és un massatge relaxant en els peus. T’estalvies disgustos, creu-me!

Quant a les zones prohibides i les contraindicacions, està totalment contraindicat fer reflexologia podal en els següents casos:

 • Infecció aguda d’òrgan buit.
 • Excepcions:
 1. 1. oïda drenada.
 2. 2. bufeta.
 • Osteomielitis (infecció os).
 • Tuberculosi activa (infecció pulmonar).
 • Procés cancerós (mama).
 • Infeccions agudes en el sistema circulatori i limfàtic (flebitis).
 • Aneurismes (dilatació en gots sanguinis arterials).
 • Embaràs: a partir del tercer mes. I mai excepte excepcions la zona de la placenta i genital femení.

A part d’aquestes indicacions la reflexo està indicada per a qualsevol edat.
Les seves funcions són vàries: des de restablir la salut, prevenir una malaltia fins a trobar seqüeles de patologies passades.

Es pot treballar en casos aguts i en casos crònics (cadascun té un procediment de treball diferent) i com a preventiu és molt eficaç.

Ja solament et queda provar-ho ¡no t’ho pensis!

Publicat a:
 • La Veu
 • La Vall D´horta i Guinardó
 • Capgròs
 • Cerdanyola al Dia
 • Revista se Ripollet
 • Tot Caldes
 • Molletana
 • Fòrum AD
 • Tot Sant Cugat
By | 2017-03-02T12:10:20+00:00 febrero 1, 2011|Català|0 Comments

About the Author:

Importante: Por cuestiones legales y éticas no puedo en ningún caso dar respuesta vía e-mail a personas que no sean pacientes sobre: recetas, posologías, hacer valoraciones y mucho menos dar diagnostico alguno. Para cualquier otra duda o comentario, estaré encantada de poder ayudarte.
X