Cinesiología

 En castellano

La paraula Kinesiología deriva del grec (kínesis= moviment i logotips = tractat, estudi). La Kinesiología és l’estudi científic del moviment humà, estudia el moviment corporal i concretament la reacció muscular davant un factor estressant o de sobre càrrega.

S’inicia durant els anys 30 gràcies a les apreciacions dels doctoris Palmer, Benet i De Jannette, posant l’accent en l’estimulació muscular i reajustament ossi a través de punts reflexos neurovasculars i neurolinfàtics. Per això aquest mètode va ser durant molts anys utilitzat nomes per  testar l’abast del moviment i el to de diversos músculs.
Durant la dècada dels 60 concretament en 1965 el Dr.George Goodheat (quiropràctic nord-americà), amb les seves investigacions va estendre aquest concepte original cap a una nova ciència, amb la qual es pot diagnosticar i alleujar símptomes associats amb gairebé totes les malalties conegudes.

El Dr.George Goodheat es qui es va adonar de la falta de literatura sobre els músculs febles, al llegir tota la informació disponible sobre els músculs i la seva funció és quan es va adonar que només es parlava de la contracció o dels espasmes dels músculs.

“Tot múscul ofereix una resposta feble, quan el sistema que ha d’alimentar-lo (nerviós, sanguini, limfàtic, energètic) es troba bloquejat o es troba sotmès a estrès”.

Va descobrir la reacció i interacció dels músculs amb els òrgans del cos i els meridians energètics coneguts de la medicina tradicional xinesa i la reacció d’aquests davant factors estressants. De tal forma que tractant els músculs i punts d’acupuntura s’equilibren els òrgans corresponents a aquests músculs actuant sobre el sistema nerviós perquè mani informació al sistema locomotor, circulatori, vestibular, encarregat de regular l’equilibri, aparell respiratori i sistemes digestius i de drenatge.
Davant una situació d’estrès els músculs reaccionen tibant-se o afeblint-se, provocant contraccions i desequilibri en l’organisme. La labor del kinesòleg és la de retornar l’equilibri buscant la causa que provoca l’estrès.

La paraula holística ve del grec (holos = tot), s’utilitza per a indicar que un organisme pot semblar la suma de les parts. Pel que el tractament de la malaltia es dóna en la integració dels seus tres apartats: el mental, el físic i l’energètic, per a construir un tot orgànic.
Mitjançant el Test Muscular podem detectar la causa que produeix estrès, ja sigui física, química, mental o emocional.

S’estableix un contacte entre el terapeuta i el pacient on el que reacciona és el seu sistema a nivell energètic i físic, relacionat sempre amb la ment i les emocions que sent davant preguntes dirigides a trobar la causa del bloqueig. Una vegada localitzada la causa, es treballa a nivell dels tres nivells de nou, com ho veu, com ho sent i com actua davant la situació que provoca bloqueig i mitjançant exercicis energètics, activació de punts de acupuntura, gimnàstica cerebral, exercicis oculars, exercicis d’integració dels dos hemisferis, moviments rítmics i tècniques de programació neurolingüística, s’aconsegueix actualitzar la causa que provoca estrès i alliberar-la. (Tècniques d’alliberament d’estrès), entre uns altres diversos tractaments i tècniques.

Publicat a:
  • Cop d´Ull
  • La Vall D´horta i Guinardó
  • Cerdanyola al Dia
  • Revista de Ripollet
  • Molletana
  • Fòrum AD
  • El Tot Badalona
By | 2017-03-02T12:10:17+00:00 junio 7, 2011|Català|0 Comments

About the Author:

Importante: Por cuestiones legales y éticas no puedo en ningún caso dar respuesta vía e-mail a personas que no sean pacientes sobre: recetas, posologías, hacer valoraciones y mucho menos dar diagnostico alguno. Para cualquier otra duda o comentario, estaré encantada de poder ayudarte.
X