Els sabors segons la Medicina Tradicional Xina

Segons en la Medicina Tradicional Xina es considera que l’ésser humà precisa en la seva alimentació dels cinc sabors bàsics: el dolç, el salat, l’agre, l’amarg i el picant. Cada Sabor està relacionat a la seva vegada amb els cinc elements xinesos i amb els seus corresponents òrgans. Aquests sabors exerceixen una acció estimulant sobre l’organisme: el sabor dolç estimula l’estómac, la melsa i el pàncrees i pertany a l’element Terra. El salat estimula el ronyó i la bufeta i pertany a l’element Aigua. L’ agre estimula el fetge i la vesícula biliar i pertany a l’element Fusta i l’amarg estimula el cor i l’intestí prim i pertany a l’element Foc. I per acabar el picant estimula el pulmó i l’intestí gruixut i pertany a l’element Metall.

Cal tenir present que tant la manca com l’excés d’aquests sabors no només són nocius per a l’òrgan corresponent, sinó que causa efectes negatius en cadena sobre els restants. És per això que es recomana fer una alimentació equilibrada amb els cinc sabors.

Publicat a:
  • Socpetit.cat
  • Molletana
  • Enrenou
  • Tot Caldes
By | 2013-04-12T19:47:53+00:00 marzo 14, 2013|Català|0 Comments

About the Author:

Importante: Por cuestiones legales y éticas no puedo en ningún caso dar respuesta vía e-mail a personas que no sean pacientes sobre: recetas, posologías, hacer valoraciones y mucho menos dar diagnostico alguno. Para cualquier otra duda o comentario, estaré encantada de poder ayudarte.
X