Coaching i PNL

Una de les noves corrents que han sortit al mercat relacionades amb el coaching és el Coaching & PNL (Programació Neuro Lingüística). Per si soles aquestes dues disciplines ja són molt potents, eficaces i resolutives. Pots imaginar-te el que poden arribar a fer juntes? John Grinder, un dels creadors de la PNL, ja va dir en el seu moment “La PNL és el coaching en acció”.

El coaching és l’encarregat d’ajudar en el procés del canvi, utilitzant la metodologia de la PNL. És a dir el coaching és el que guia, instrueix, acompanya…i la PNL aporta tots els exercicis i eines per poder aconseguir-ho.

Sembla que s’hagin creat per anar agafades de la mà, és difícil pensar que en algun moment cadascuna anava per separat.
L’enfocament que utilitza el professional (PNL-coach) es basa principalment en el POPS (Prova-Operació-Prova-Sortida), descripció dels circuits bàsics de realimentació del comportament, aprenentatge i desenvolupament de les persones. Creat per Pribran, Miler i Galanter en 1960.

Dins dels seus objectius trobem la necessitat de treure a la persona de la seva zona de confort que irremeiablement la porta cap a l’aprenentatge. En segon lloc, persegueix trencar els bucles d’insatisfacció als quals estan enganxats per no aconseguir els seus objectius, metes i somnis. I tercer busca que les persones flueixin de forma fàcil i segura per aconseguir allò que esperen i desitgen.

Publicat a:
  • Molletana
  • Tot Sant Cugat
  • 7 dies Vallès
By | 2017-03-02T12:09:54+00:00 abril 19, 2013|Català|0 Comments

About the Author:

Importante: Por cuestiones legales y éticas no puedo en ningún caso dar respuesta vía e-mail a personas que no sean pacientes sobre: recetas, posologías, hacer valoraciones y mucho menos dar diagnostico alguno. Para cualquier otra duda o comentario, estaré encantada de poder ayudarte.
X