Tipus de mans segons els 5 elements de la MTC

En castellano

Segons els cinc elements de la Medicina Tradicional Xinesa, es distingeixen cinc tipus de mans diferents. La mà tipus: foc, terra, metall, aigua i fusta. Cadascuna d’elles presenta unes característiques típiques de cada element. Nomes mirant amb atenció les mans, podrem saber moltes propietats de la persona, la seva constitució, el seu comportament, al fet que patologies és més propens, és a dir els seus punts febles. També en què entorn és més feliç, amb que òrgans i vísceres té més relació, etc.

Les mans tipus Foc, són mans que tenen dits fins i allargats sent aquests més llargs que la mà, gaudeixen d’una gran flexibilitat articular, amb les ungles bombades com a teules.

Les mans tipus Terra, són mans que tenen forma quadrada, palmell ample i “regordeta”. Amb dits gruixuts, amples i relativament curts. Les ungles són quadrades amb lúnula clarament marcada.

Les mans tipus Metall, són mans i dits molt allargats. El palmell de la mà és més llarga que els dits. I les ungles són ovalades.

Les mans tipus Aigua, són mans proporcionades, regordetes amb una coloració fosca, especialment observable en les articulacions interfalàngiques. Les ungles són planes que en créixer tendeixen a corbar-se cap avall.

Les mans tipus Fusta, són mans que tenen forma quadrada i proporcionada, amb els dits i palmells carnosos. Són nombroses i molt marcades les estries o línies tant en els palmells com en els dits. Les ungles són quadrades amb la lúnula clarament definida.

El primer pas és observar ben nostres mans i la dels quals ens envolten per poder catalogar-les, cal dir que no tenen per que ser mans pures, és a dir ser mans cent per cent solament d’un element, el més habitual és trobar barreges, encara que hi hagi un element que sigui el predominant.

A la MTC utilitzen aquesta pràctica per poder ajudar a fer un diagnòstic més concret i eficaç.

By | 2017-03-02T12:09:53+00:00 mayo 3, 2013|Català|0 Comments

About the Author:

Importante: Por cuestiones legales y éticas no puedo en ningún caso dar respuesta vía e-mail a personas que no sean pacientes sobre: recetas, posologías, hacer valoraciones y mucho menos dar diagnostico alguno. Para cualquier otra duda o comentario, estaré encantada de poder ayudarte.
X