Què és el kuzu o kudzu i per què serveix?

Producte de moda, ecològic, medicament, aliment…
Com sempre dependrà del punt de vista de cadascú.

El kuzu és una arrel que prové de la planta coneguda com Pueraria Thumbergiana o Pueraria Hirsuta Matsum.
El seu reconeixement ve a travis de l’aplicació de les tècniques de farmacopea xinesa (utilització de plantes medicinals) que arriben al nostre país. Des de fa temps és utilitzada per tractar: la febre, la fatiga, la debilitat en general i els trastorns intestinals.

L’elaboració del kuzu consisteix a separar els midons, eliminant la fibra i les impureses i assecant-ho a l’aire lliure per acabar. Aquest procés és totalment artesanal i és per això que requereix diversos mesos d’elaboració.

La seva complementació nutricional ens aporta: hidrats de carboni, midó, minerals i flavonoides.

Ja que el seu sabor és neutre combina perfectament amb qualsevol aliment dolç o salat. Pel que es pot prendre solament indicat com a producte alimentós coadjuvant per a la salut o com a complement en els fogons. En el primer dels cas si el que volem és prendre-ho solament, ho prepararem diluint una cullera i mitjana de kuzu en un got d’aigua freda i després bullint-ho durant uns 5 minuts, es transforma en una gelatina translúcida i sense sabor que ja aquesta a punt per ser presa encara que tingui aquesta aparença de gelatina es pot beure.
En la cuina s’utilitza com espessant, es dilueix en aigua freda i afegir-ho en els últims minuts de cocció.

A més de les qualitats explicades, els últims estudis avalen la seva eficàcia per tractar com a ajudant a tractaments per a trastorns additius, entre uns altres l’alcoholisme, el tabaquisme…
I com ja esmentem al principi:
–    Afavoreix alhora un bon nivell de flora intestinal.
–    Pot ser de gran ajuda en cas de problemes respiratoris com bronquitis, refredats, tos, etc.
–    Alleuja el cansament crònic i potencia el nostre nivell d’energia ja que tendeix alcalinitzar l’organisme.

És per la seva gran efectivitat que cal anar amb compte amb les imitacions i comprar l’autentico kuzu si el que es vol és aconseguir els seus grans efectes beneficiosos.

Publicat a:
  • Penedès Digital
  • Cerdanyola al Dia
  • Revista de Ripollet
  • Tot Caldes
  • Fòrum AD
  • El Tot Badalona
By | 2017-03-02T12:10:16+00:00 julio 14, 2011|Català|0 Comments

About the Author:

Importante: Por cuestiones legales y éticas no puedo en ningún caso dar respuesta vía e-mail a personas que no sean pacientes sobre: recetas, posologías, hacer valoraciones y mucho menos dar diagnostico alguno. Para cualquier otra duda o comentario, estaré encantada de poder ayudarte.
X