El tabac, més que un hàbit, és una addicció

L’arribada del tabac a Europa es deu a D. Francisco Hernández de Toledo, metge de càmera de Felipe II a mitjan Segle XVI.
A la fi del Segle passat, en 1881, l’enginyer James Bonsack va inventar la màquina de fer cigarrets que va fer que el seu consum comencés a estendre’s per tot el món i principalment als països més desenvolupats.

Si ben moltes persones ho consideren un hàbit, nous estudis han demostrat que més que un hàbit és una addicció que solament a Espanya, segons un estudi de 1989 de González Enríque J., Rodríguez Artalejo F. I Martín Bru J. És causa de 40.000 morts anuals.

Els fumadors en general tenen pitjor salut que els no fumadors.
Les malalties que més es relacionen amb el tabaquisme són: el càncer de pulmó, el de laringe, a més d’un major risc de patir càncer de la cavitat oral, de pàncrees, d’esòfag, de ronyó i bufeta, d’estómac, genital, leucèmia, etc.
Malalties cardiovasculars, angina de pit, ascens de la tensió arterial, etc.
A més afecta a l’estat general així com al fetus en dones embarassades.

Per evitar totes aquestes conseqüències el millor és deixar de fumar. Això és molt fàcil dir-ho, però de vegades no és tan senzill.
Segons dades publicades en 1992 pel Ministeri de Sanitat i Consum, el 60% dels fumadors han intentat deixar de fumar però només el 11% va aconseguir mantenir el seu èxit transcorregut un any.
L’autocontrol mental és important per vèncer un hàbit i/o addicció. L’èxit està en nosaltres, en el nostre poder mental la hipnosis clínica ajuda a desenvolupar aquest “poder” de la nostra ment per aconseguir deixar de fumar, i controlar més fàcilment els símptomes com: irritabilitat, frustració, ansietat, dificultats de concentració insomni, augment de l’apetit o augment del pes, etc. Que poden aparèixer en la síndrome d’abstinència que se sol produir després de la interrupció del consum de productes que contenen nicotina (tabac, xiclets de nicotina, pegats…) després d’un consum diari durant períodes perllongats.

Existeixen molts mitjans per deixar de fumar, per nomenar alguns tenim l’homeopatia, l’acupuntura i tots els seus vessants, la kinesiología…
La hipnosis clínica compta amb un alt percentatge d’èxit en les persones ateses tant de forma individual com en grup.
Així mateix el temps per aconseguir-ho, encara que depèn molt d’unes persones a unes altres, en general és curt, en unes 4 a 6 sessions es pot aconseguir deixar de fumar a més, és important saber que després de 10 anys sense fumar els riscos de malalties són els mateixos que en una persona que mai hagi fumat.

Llei de 2007 i l’actual llei estableix que aquesta prohibit fumar en llocs de treball on existeixi risc per als treballadors en combinar el tabac amb certes substàncies o en els quals treballin dones embarassades.

El projecte de la NOVA LLEI antitabac tenen previst que en el 2011 quedi prohibit fumar en qualsevol centre de treball, públic o privat i només es podrà fumar a l’aire lliure (respectant els llocs d’oci de nens com a parcs i voltants de col•legiu-vos).

Publicat a:
  • 7dias Vallès
  • Cerdanyola al Dia
  • Tot Caldes
  • Fòrum AD
  • El Tot Badalona
  • Tot Sant Cugat
By | 2017-03-02T12:10:14+00:00 octubre 28, 2011|Català|0 Comments

About the Author:

Importante: Por cuestiones legales y éticas no puedo en ningún caso dar respuesta vía e-mail a personas que no sean pacientes sobre: recetas, posologías, hacer valoraciones y mucho menos dar diagnostico alguno. Para cualquier otra duda o comentario, estaré encantada de poder ayudarte.
X