Acupuntura zonal

Com indica el nom és un tractament que s’engloba dins de les tècniques de la Medicina Tradicional Xina dins dels microsistemes com podrien ser: la manopuntura (es treballa sobre la mà), la uriculopuntura (utilitza com suport les orelles), la craneopuntura (es centra en el crani)…no és molt coneguda però no per això deixa de ser una gran tècnica, és més ràpida i la resposta es veu al moment.

L’acupuntura zonal es basa en la introducció d’agulles d’acupuntura en 12 punts bilaterals (cada punt representa a una part de l’organisme), aquestes s’apliquen de diferent forma que en l’acupuntura tradicional ja que en l’acupuntura zonal es punxa de forma horitzontal al cos i en la tradicional es punxa de forma vertical. A la vegada no depèn dels meridians sinó d’uns punts aleatoris localitzats en turmells i nines, una altra diferència significativa amb l’acupuntura tradicional és que mentre en la tradicional el pacient ha d’estar estirat en una llitera o assegut, i estar una estona sense moure’s. A l’acupuntura zonal ha de moure’s mentre les porta posades, sobretot la zona que està lesionada o al lloc on es troba el dolor, són indolores i molt indicades per a processos aguts, (com ja he esmentat) notant els seus efectes al moment.

Publicat a:
  • Revista de Ripollet
  • Forum AD
  • Mes Osona
  • Tot Cerdanyola
  • Thesecretlarevista.com
  • Tot Sant Cugat
  • Tot Badalona
  • Tot Caldes
By | 2013-04-03T08:56:58+00:00 marzo 1, 2012|Català|0 Comments

About the Author:

Importante: Por cuestiones legales y éticas no puedo en ningún caso dar respuesta vía e-mail a personas que no sean pacientes sobre: recetas, posologías, hacer valoraciones y mucho menos dar diagnostico alguno. Para cualquier otra duda o comentario, estaré encantada de poder ayudarte.
X