Què és i per a què em serveix el PH?

Els mitjans de comunicació ens bombardegen amb productes que tenen tal o com PH. De què ens estan parlant?

Uns diuen que la salut és l’absència de la malaltia. Doncs ben tinguin o no raó no ens podem oblidar del pH.

Recordem que la salut és un equilibri inestable que ha de recuperar-se constantment: és un equilibri entre la producció i l’eliminació de substàncies tòxiques, entre la inspiració i l’espiració, entre l’activitat i el repòs, l’equilibri acidifico-bàsic, és a dir l’equilibri entre les substàncies àcides i bàsiques que es troben en l’organisme, el famós pH.

Igual d’important és controlar el *pH de la sang, de la saliva com el de l’orina intentant mantenir-los a la franja més apropiada per a la salut i el correcte funcionament de l’organisme.

Quan el pH no és l’adequat el treball dels enzims s’altera (cap de les funcions vitals es podria dur a terme sense el treball correcte dels enzims) estigui es fa més lent, es converteix en un focus de trastorns orgànics i condueix a diverses patologies: primer alteracions funcionals, mutacions, i més tard lesions.

El *pH ens indica l’acidesa o alcalinitat d’una substància. És la mesura de concentració de ions d’hidrogen.

Com l’ió hidrogeno és un protó, ens indica la quantitat de protons presents en una solució. El valor del *pH és també indicatiu de la càrrega magnètica positiva o negativa.

Sang:

  • El *pH de la sang es troba entre = 7,35 – 7,45.
  • El *pH de l’orina es troba entre = 4 – 8.
  • El *pH de l’orina en la perfecta salut se situa en un *pH de 6,8.

Els citrats i vegetals rics en clorofil·la (verda d’ordi, verd d’alfals) són alcalinitzants de l’orina.

*PH de la saliva = 6,5 – 7

La saliva ens informa del sistema digestiu i del sistema enzimàtic.

Ara ja sabem una mica més sobre el PH, el següent és tenir consciència de com podem fer perquè es mantingui en el seu estat *optimo per gaudir d’una bona salut, per a això no dubtis a consultar a la teva *medico, terapeuta, dietista-nutricionista…

By | 2017-03-02T12:10:10+00:00 junio 14, 2012|Català|0 Comments

About the Author:

Importante: Por cuestiones legales y éticas no puedo en ningún caso dar respuesta vía e-mail a personas que no sean pacientes sobre: recetas, posologías, hacer valoraciones y mucho menos dar diagnostico alguno. Para cualquier otra duda o comentario, estaré encantada de poder ayudarte.
X