Què és i perque ens és útil la naturopatia?

És la ciència que estudia les propietats i les aplicacions dels agents naturals (aliments, plantes medicinals aigua, sol, aire, terra i foc) amb l’objectiu de mantenir i recuperar la salut.

La naturopatia ens ensenya a seleccionar i utilitzar tots els elements innocus que la naturalesa ens ofereix lliurement; conèixer i rebutjar les perjudicials per a la salut i també a comprendre i respectar totes les seves lleis.

La missió de la naturopatia és eliminar les substàncies nocives, estranyes i perjudicials que es puguin trobar en l’organisme (deixalles, toxines, cèl·lules danyades…) i en el seu lloc aportar les substàncies útils i sanes (vitamines, minerals, nutrients, plantes medicinals…) per depurar i regenerar els teixits, i a la vegada restablir l’equilibri entre els excessos i els defectes d’aquestes substàncies.

D’aquesta forma el naturòpata estimula el sistema i la força d’autocuració interna pròpia de cada persona.

La naturopatia defensa tres grans pilars:

 1. La unitat orgànica: que diu que el cos és una unitat, per la qual cosa cal tractar a qualsevol dolència o alteració d’una forma global amb la resta de l’organisme.
 2. No hi ha malalties com a tals sinó que hi ha malalts: en referir-se més al terreny o a la predisposició a patir qualsevol malaltia, deguda per exemple a un sistema immunitari deficient, mals hàbits de vida, falta d’exercici, respirar aire contaminat, mala alimentació o deficient, consum de substàncies tòxiques…
 3. El bec de la curació: no és més que la volta de la malaltia a l’estat de la salut, recorrent les mateixes fases que ens van fer emmalaltir però contra direcció.
Publicat a:
 • Pànxing
 • Capgròs
 • Cerdanyola al Dia
 • Revista de Ripollet
 • Thesecretlarevista.com
 • Tot Caldes
 • Molletana
 • Socpetit.cat
 • Tot Sant Cugat
By | 2017-03-02T12:10:12+00:00 febrero 2, 2012|Català|0 Comments

About the Author:

Importante: Por cuestiones legales y éticas no puedo en ningún caso dar respuesta vía e-mail a personas que no sean pacientes sobre: recetas, posologías, hacer valoraciones y mucho menos dar diagnostico alguno. Para cualquier otra duda o comentario, estaré encantada de poder ayudarte.
X