Embaràs en l’adolescent

Al principi sembla que no tindria per que haver-hi diferències entre un embaràs en una adolescent i una dona madura, encara que si que tenim clar que hi ha diferència entre una dona jove i una dona major.

Doncs ben àdhuc sent tot el procés de l’embaràs semblat al de qualsevol altra dona, si que hi ha alguns “trets” dignes d’esment o almenys a tenir en compte.

La freqüència de problemes perinatals com toxemia, anèmia, part prematur, nounats de baix pes (menys de 2.500 grs) i increment de la mortalitat materna i neonatal segueix sent superior entre les adolescents si les comparem amb les dones adultes.

Les adolescents que queden embarassades durant els quatre anys següents a la menarquia (primer dia de la menstruació), generalment es consideren biològicament inmadures. Cal estimar les necessitats nutricionals de les nenes degudes a l’embaràs a més de les seves necessitats degudes al creixement.

Una vegada finalitzat el creixement (més de quatre anys després de la menarquia o aproximadament als 17 anys), les necessitats nutricionals de l’adolescència són similars a les d’una embarassada adulta.

Les aportacions recomanades segons l’OMS (Organisme Mundial de la Salut) són: Per cobrir les necessitats energètiques mitjanes totals estimades per a una adolescent se situen entre 2.500 i 2.700 kcal/dia.

Les necessitats són elevades en proteïnes, les recomanacions proteiques per a nenes d’edats compreses entre els 15 a 18 anys ascendeixen a 1.5 grs. de proteïnes per quilogram de pes durant l’embaràs i a 1.7 grs de proteïnes per quilogram de pes per a nenes menors de 15 anys d’edat.

Una ingesta calòrica adequada resulta essencial per a l’ocupació de les proteïnes en el creixement.

En calci i ferro es recomana una ingesta d’1.600 calç/dia de calci i un suplement diari de 30 mg de ferro elemental.

Tenint tot això en compte no hi ha per que preocupar-se de res més.

La resta és cosa de la naturalesa i del cicle vital. En el cas de tenir més dubtes consulta al teu ginecòleg i/o dietista-nutricionista.

Publicat a:
  • Socpetit.cat
  • Diari de Rubí
  • Tot Caldes
  • Diari de Rubí
By | 2013-04-03T09:17:53+00:00 septiembre 14, 2012|Català|0 Comments

About the Author:

Importante: Por cuestiones legales y éticas no puedo en ningún caso dar respuesta vía e-mail a personas que no sean pacientes sobre: recetas, posologías, hacer valoraciones y mucho menos dar diagnostico alguno. Para cualquier otra duda o comentario, estaré encantada de poder ayudarte.
X