Corrents de “Coaching”

Dins de la professió de Coach trobem tres modalitats molt bé definides i múltiples disciplines. Entre les modalitats podem trobar existeixen: “Life Coaching”, “Coaching Corporate” i “Coaching Executive”.

El “Life Coaching” és aquell que va dirigit al treball personal i individual entre el Coach i el Coaching (client).

El “Coaching Corporate” i el “Coaching Executive” estan indicats per treballar en equips, grups, empreses, entitats… des d’una visió global, ja no des de l’individual. Aquí ja no és tan important l’individu com a tal, ja que aquest, forma part d’un equip, per la qual cosa es treballa com si aquest fora un individu.

Respecte a les disciplines, dir que no estem davant d’una professió tancada (això és el que li dóna la seva gran riquesa), sinó que contínuament sorgeixen noves disciplines per cobrir noves necessitats. No pretenc nomenar-les totes, però sí, nomenar les més significatives o més dispars per així poder fer-nos una idea més global. Començaré per la versió més ortodoxa, “Coaching Estructural” aquí el Coach entén que ell, no ha de dir que deu fer el coaching ni com ha de fer-ho. Ni informació ni formació, ni solucions o respostes, ni consells ni suggeriments, ni opinions o alternatives. En definitiva aquesta disciplina utilitza com a eina, activar sense afegir i acompanyar sense guiar.

Tenim també “Coaching Sistèmic”: es treballa com en les constel·lacions familiars i utilitza com a eina, el prendre distància. Que el client vegi el problema o al mateix en el seu entorn de través de la distància. Es treballa com en les constel·lacions familiars.
Una altra disciplina seria “Coaching Ontològic”: les seves eines principals són treballar i entendre a la persona pels seus tres centres: la lingüística o mental, l’emocional i la corporal.
I per acabar “Coaching Co-actiu”: utilitza com a eina característica la participació activa i col·laborativa tant del Coach com del client. A través de preguntes obertes o potents.

Com ja he esmentat la llista és molt més deixa anar ja que hi ha moltes més. Ara tan solament es tracta d’escollir la que sigui més apropiada per a nosaltres.

Publicat a:
  • Tot Sant Cugat
By | 2017-03-02T12:10:10+00:00 octubre 14, 2012|Català|0 Comments

About the Author:

Importante: Por cuestiones legales y éticas no puedo en ningún caso dar respuesta vía e-mail a personas que no sean pacientes sobre: recetas, posologías, hacer valoraciones y mucho menos dar diagnostico alguno. Para cualquier otra duda o comentario, estaré encantada de poder ayudarte.
X