Embaràs i diabeti

La diabetis gestacional és aquella que solament s’activa per així dir-ho durant l’embaràs i una vegada s’ha donat a llum aquesta remitent. Això no vol dir que ocorri sistemàticament en tots els embarassos sol en alguns casos.

Per prevenir-la o poder tractar-la adequadament, s’ha recomanat que totes les dones embarassades se sotmetin a la seva detecció entre les 24 i les 28 setmanes de gestació, mitjançant la determinació de glucosa plasmàtica una hora després d’una provocació oral amb 50 g de glucosa.

Si no és possible mantenir els nivells de glucosa plasmàtica en dejú de la diabètica *gestacional per sota de 95 mg/dl i per sota de 120 mg/dl dues hores després d’un menjar simplement mitjançant la dieta, ha d’iniciar-se el tractament amb insulina. Durant l’embaràs està contraindicat l’ocupació de sulfonilureas.

Diabetis insulinodepenent: l’increment dels nivells i glucosa sanguínia durant les primeres sis a vuit setmanes després de la concepció, comporta augment en les probabilitats de malformacions fetals, mentre que l’increment dels nivells de glucosa plasmàtica en fases posteriors de l’embaràs s’associa a macrosomía, hipoglucèmia letal i síndrome de distrés respiratori. D’altra banda el fetus no sembla veure’s afectat de forma adversa per la hipoglucèmia materna transitòria.

Les recomanacions dietètiques segueixen els principis bàsics de la dieta diabètica. Amb la finalitat de reduir al mínim les fluctuacions en els nivells de glucosa plasmàtics i reduir el risc de cetosi, la ingesta de calories han de dividir-se en tres menjars principals i tres menjars petits entre hores .

Com sempre és aconsellable posar-se en mans del seu metge per un tractament correcte.

Publicat a:
  • Regio7.cat
By | 2013-03-26T18:22:22+00:00 noviembre 7, 2012|Català|0 Comments

About the Author:

Importante: Por cuestiones legales y éticas no puedo en ningún caso dar respuesta vía e-mail a personas que no sean pacientes sobre: recetas, posologías, hacer valoraciones y mucho menos dar diagnostico alguno. Para cualquier otra duda o comentario, estaré encantada de poder ayudarte.
X