Diferències entre consultor i Coach

Són molts els que es plantegen la mateixa qüestió quina diferència existeix entre un Coach i un consultor? Quin criteri haig de seguir per fer la meva elecció?

Doncs bé, per a mi, la primera gran diferència és, que la consultoria aporta el saber de l’expert, és a dir, d’aquell que sap sobre alguna cosa. El consultor és una persona altament qualificada tant per la seva experiència com per la seva formació sobre un àrea especifica, aquest assessora a altres persones, empreses, grups, països i organitzacions. El Coach també requereix d’una formació i d’una experiència en la seva professió, però a diferència d’un consultor, no és indispensable ser un expert de la matèria a tractar pel client. Ja que el Coach és un facilitador d’aprenentatges i ha d’enginyar-les-hi perquè les persones aprenguin sense que ell o ella ensenyin res i es converteix en un “entrenador” responsable de treure el millor de la persona utilitzant els propis recursos d’aquesta.

Una altra de les grans diferències resideix que el consultor dirigeix, ensenya i marca unes directrius a seguir (basant-se en la seva experiència i la seva formació). El Coach fa tot el contrari depenent del corrent (escola, les hi ha més ortodoxes i menys) en la qual s’ha format. El seu propòsit és que sigui el seu “Cooching” (client) el que trobi la millor solució per a si mateix i la seva organització.

Tots dos professionals cobreixen un gran ventall de necessitats, ara bé, dependrà de quin sigui la necessitat en qüestió, a l’hora de decantar-nos per un o un altre. Ara ja tenim més eines per poder fer una correcta elecció.

Publicat a:
  • La ciutat de Tarragona
  • Tot Sant Cugat
By | 2017-03-02T12:10:09+00:00 diciembre 7, 2012|Català|0 Comments

About the Author:

Importante: Por cuestiones legales y éticas no puedo en ningún caso dar respuesta vía e-mail a personas que no sean pacientes sobre: recetas, posologías, hacer valoraciones y mucho menos dar diagnostico alguno. Para cualquier otra duda o comentario, estaré encantada de poder ayudarte.
X